Kijk terug: Kerstuitzending De Klassieken vanuit Leiden

gepubliceerd op 23 december 2011

Vrijdag kwam de feestelijke kerstuitzending van De Klassieken vanuit de Pieterskerk in Leiden. Kijk terug.

Kijk in de player hierboven de uitzending.

Maartje van Weegen presenteerde daar drie uur lang een bijzondere editie van het programma, met live muziek door onder andere organist Leo van Doeselaar. 

Kerst
Eerdere kerstuitzendingen van De Klassieken vonden plaats in daklozenopvang De Regenboog in Amsterdam, en in de Utrechtse Domkerk met medewerking van Janine Jansen en haar Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht.

Maartje komt naar u toe.
Elke maand, op de laatste vrijdag, gaat het programma De Klassieken – het best beluisterde klassieke muziekprogramma op de Nederlandse radio – de studio uit, op zoek naar de verhalen achter de muziek die een luisteraar selecteert. De uitzending is ook live in beeld te volgen via de webcast.

Alle oude afleveringen van De Klassieken Thuis zijn terug te kijken in het Videoarchief. Daar vindt u ook de afleveringen van De Klassieken Thuis bij o.a. Jaap van Zweden, André Rieu en Lang Lang.

Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

(0 x gestemd)

Cultuurgids

Leo van Doeselaar - Van Baaren, Manneke, Welmers, Wagemans, De Leeuw
Leo van Doeselaar - Van Baaren, Manneke, Welmers, Wagemans, De Leeuw

Nederlandse orgelmuziek uit de 20e eeuw.<br><br>Leo van Doeselaar (orgel) studeerde aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium orgel bij Albert de Klerk en piano bij Jan Wijn. Daarna studeerde hij bij André Isoir Frans orgelrepertoire en volgde fortepianolessen bij Malcolm Bilson en Jos van Immerseel. Als pianist vormt Leo van Doeselaar al meer dan 30 jaar een pianoduo met Wyneke Jordans en speelt hij veel kamermuziek, met name op historische instrumenten. Hij is organist van het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging. Als ?huisorganist? van het Concertgebouw in Amsterdam treedt hij veelvuldig op met gerenommeerde orkesten, ensembles en solisten. Leo van Doeselaar is organist van het Van Hagerbeer-orgel (1643) in de Pieterskerk te Leiden en docent aan de Berlijnse Universität der Künste. In 2007 werd hem in de Oude Kerk in Amsterdam de Jan Pieterszoon Sweelinckprijs uitgereikt vanwege zijn verdiensten voor de orgelcultuur.

Overzicht categorieën

Actueel
Afleveringen
Artiesten
Artikelen
Biografieën
Blog
Cd review
CD review
Column
Concerten
Diversen
Interviews
Kandidaten
Kijktips
Klassieke Hart
Muziek
Muziek
Nieuw Klassiek
Nieuws
Nieuws
Over
Presentatoren
Radio
Radioprogramma's
Reportage
Reportages
Review
Spotifylijst
Stream
Thema
TV-Programma's
Uitzendingen
Uitzendingen
Uurtje Opera
Voorwaarden
Webradio