Kijk terug: De Klassieken Thuis vanuit Duitsland

gepubliceerd op 25 november 2011

Maartje maakt met Wolbert Baars een uitzending vanuit zijn huis in Duitsland, in Kalkar-Wissel

Wolbert woont sinds vijf jaar in Duitsland. In Kalkar-Wissel runt hij met zijn vrouw en vier kinderen, een herberg voor muziekgezelschappen 'Kulturhaus Wissel'. Duitse en Nederlandse orkesten, koren en ensembles kunnen zo in de rust van het kleine dorpje in Nordrhein-Westfalen repeteren. Daarnaast dirigeert hij verschillende Nederlandse en Duitse orkesten. Zijn vrouw Sabine is altvioliste en speelt in diverse orkesten en ensembles. Drie uur lang mogen Wolbert en Sabine bepalen welke muziek er te horen is in De Klassieken.

Speciale gast
Naast Wolbert en zijn vrouw Sabine, zijn er nog meer speciale gasten in de uitzending. Bariton Robbert Muuse komt langs en zal ook live zingen in de uitzending. Hij zong ook tijdens de opening van het Kulturhaus. Ook de burgemeester schuift even aan. 

Maartje komt naar u toe.
Elke maand, op de laatste vrijdag, gaat het programma De Klassieken – het best beluisterde klassieke muziekprogramma op de Nederlandse radio – de studio uit, op zoek naar de verhalen achter de muziek die een luisteraar selecteert. De uitzending is ook live in beeld te volgen via de webcast.

Alle oude afleveringen van De Klassieken Thuis zijn terug te kijken in het Videoarchief. Daar vindt u ook de afleveringen van De Klassieken Thuis bij o.a. Jaap van Zweden, André Rieu en Lang Lang.

Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

(0 x gestemd)

Overzicht categorieën

Actueel
Afleveringen
Artiesten
Artikelen
Biografieën
Blog
Cd's
Cd review
CD review
Column
Concerten
Diversen
Interviews
Kandidaten
Kijktips
Klassieke Hart
Muziek
Muziek
Nieuw Klassiek
Nieuws
Nieuws
Over
Presentatoren
Radio
Radioprogramma's
Reportage
Reportages
Review
Spotifylijst
Stream
Thema
TV-Programma's
Uitzendingen
Uitzendingen
Uurtje Opera
Voorwaarden
Webradio